Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη Αγιασμός

 Αγαπητοί γονείς και παιδιά γεια σας. 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22 θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 με την τελετή του Αγιασμού στις 9.00 π.μ. και σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19. 

Οι μαθητές/τριες θα προσέρχονται στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας και έντυπη επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος του self test (σε περίπτωση χειρόγραφης βεβαίωσης θα αναγράφεται ο κωδικός αποτελέσματος όπως φαίνεται στην ηλεκτρονική καταχώρηση). Θα παραμείνουν στο χώρο του προαυλίου στη θέση του τμήματός τους στην οποία θα βρίσκεται ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του τμήματος (για τους/τις μαθητές/τριες της Α τάξης θα υπάρχει καθοδήγηση από τους εκπαιδευτικούς).

Σύμφωνα και με το νέο ΦΕΚ η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

Η προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο θα γίνεται από τις  08:45 π.μ. Οι γονείς θα παραμείνουν στο πίσω μέρος του προαυλίου φορώντας απαραίτητα της προστατευτικές μάσκες και τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Μετά το τέλος του αγιασμού οι μαθητές θα αποχωρήσουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους.